You are currently viewing JonnaH blogi, osa 2
Kuva Pihla Liukkonen / Kontrastia.

JonnaH blogi, osa 2

Hei!

Joulut ja uudet vuodet saatiin juhlittua. Itse annoin itselleni uuden vuoden lupauksen, että tänä vuonna en keksi tekosyitä vaan sen sijaan ratkaisuja.
Elämäni mullistui kertaheitolla, kun tapasin rakkaan mieheni ja se vilpitön tuki ja kannustus minkä häneltä saan on kuin taivaan lahja ja arvostan sitä suuresti.
Arvostan miestäni suuresti myös ihmisenä ja ihailen hänen taitojaan olla sellainen kuin on. Hän ei yritä muuttaa minua, enkä minä häntä. Olen myös saanut hänen kauttaan tutustua moniin uusiin ihaniin ihmisiin, joista olen myös äärettömän kiitollinen.

Meillä toimii asiat tällä hetkellä hyvin, vaikka haasteita lasten kanssa lähes päivittäin onkin. Molemmat koitamme yleensä löytää haastaviin tilanteisiin ratkaisuja sen sijaan, että etsisimme syyllistä ja velloisimme menneessä.
Jäin vuorotyöstä, jota olen tehnyt reilu 15 vuotta syksyllä opintovapaalle. Aloitin hierojan opinnot, josta valmistun keväällä 2021. Vaikka opiskelu on aiempaan hyvää vaihtelua, niin silti välillä kaipaan työkavereitani. Pitkään kun näkee samoja ihmisiä, niin he alkavat tuntua kuin olisivat minulle perheenjäseniä.

Minun henkireikä on ollut lähes koko elämäni ajan liikunta. Etenkin silloin kun elämässä oli ruuhkavuodet ja siihen päälle ero pitkäaikaisesta parisuhteesta lasten isään, etenkin silloin liikunta on pelastanut minut ja olen saanut voimia paremmin tätä kautta jatkaa elämässä eteenpäin. Kuntosali ja lenkkeily ovat olleet ne parhaat keinot tähän minulla. Mulla on ollut varmaan noin 15 vuotta kotona crosstrainer jolla treenaan viikottain jos en jaksa lähteä ulos lenkille. Tästä on muodostunut minulle jo tapa, koska haluan voida hyvin ja olla kunnossa.

Minulla onkin yksinkertainen vinkki, jos haluat elämäsi kuntoon ja haluat elää tasapainoista elämää ilman painon kanssa jojoilua.
Käy syömään säännöllisesti oikeita ruokia ja jos et itse tiedä mitä ne ovat, otat yhteyttä sellaiseen henkilöön, joka osaa toteuttaa tähän ohjeet sinulle.

Erilaisia personal trainereita on netti pullollaan, josta etsiä itselleen sopiva. Väärää tai oikeaa tapaa ei ole, on vain sellaisia huonoja tapoja, että ei edes yritetä. Yleensä me tiedetään, miten tulisi toimia. Mutta sitten ei edes yritetä toimia.

Kun itse toimin, niin toiminta alkaa vasta, kun tiedän että sydämestäni teen oikein. Mutta olen huomannut omalla kohdallani myös sen, että kun vain käyn tekemään asioita, tapahtuu henkistä kasvua ja sydämeni kasvattaa minut ihmisenä silloin isommaksi ja rohkeammaksi itselleni. Tällainen toiminta motivoi minua ja jaksan tällä motivoida myös muita.

Eli ajatus, joka johtaa toimintaan on yhtä kuin motivaatio!
Motivoidutaan siis yrittämään asioita ja toimitaan kukin omien arvojen pohjalta, niin tällä saamme itsellemme parhaan lähtökohdan kohti uutta ja tuntematonta.
Olet tarpeeksi hyvä sellaisena kuin olet. Luota itseesi ja siihen, että elämä kantaa.

Ihanaa vuoden alkua jokaiselle tasapuolisesti toivottelee Jonna!